SOTA = State Of The Art

SOTA är en amerikansk tillverkare av skivspelare av högsta kvalitet. Man började tillverkningen år 1997 med de mycket uppskattade modellerna med vakuum sug.

På senare år utökade man produktsortimentet till att även omfatta skivrengörare med vakuum pump.

SOTA MILLENIA VACUUM

Millenia är toppmodellen från SOTA. Den har en flytande konstruktion där chassiet är upphängd i fyra viskoelstiska pelare, vilket effektivt dämpar alla markburna vibrationer.

Den remdrivna skivtallriken drivs av en elektroniskt styrd 24-polig motor som sitter i ett separat chassie för att inte vibrationer från motorn ska störa avspelningen. Läs mer om SOTA Millenia på deras hemsida.SOTA COSMOS

En klassisk skivspelare med flytande upphängning och med vakuumsug (tillval). Skivtallriken är tillverkad i samma material som grammofonskivor vilket bidrar till en förbättrad resonanskontroll. Upphängningen justeras beroende på tonarmens vikt för att uppnå korrekt balans i systemet. En 24-polig elektroniskt styrd motor ger ett absolut jämnt och korrekt varvtal. Läs mer om SOTA Cosmos på deras hemsida.OMDÖMEN

MILLENNIA 2000 - 2004

THE ABSOLUTE SOUND EDITOR'S CHOICE RECOMMENDED PRODUCT

COSMOS SERIES III & IV 2004-2010

MULTIPLE AND VARIOUS HONORABLE MENTIONS TO INCLUDE THE ABSOLUTE SOUND GOLDEN EAR AND EDITOR'S CHOICE AWARDS, STEREOPHILE RECOMMENDED COMPONENT, 10 AUDIO 10 LP'S AND MEN'S JOURNAL BEST AMERICAN CLASSIC GEAR.